Go Back
Vytlačiť

Domáca treska

Toto nie je recept na falošnú tresku. Toto je recept na pravú tresku, alebo skôr rybí šalát na spôsob tresky v majonéze.

Ingrediencie

  • 1 pol kilová ryba
  • 0,5 l octu
  • 0,5 litra vody
  • 3 ks mrkvy
  • 6 ks sterilizované uhorky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 PL kr. cukru
  • 200-250 ml majonézy
  • 1 menšia konzerva kukurice bonduelle nemusí byť

Inštrukcie

  1. Vodu s octom necháme zovrieť a povaríme v nej rybu.
  2. Stačí tak 10 minút - ryba je hotová rýchlo.
  3. Necháme vychladnúť. Mrkvu nastrúhame a jemne vytlačíme šťavu.
  4. Nemusíme úplne do sucha, stačí, aby nebola mokrá. Šťavu vypijeme.
  5. Uhorky tiež postrúhame do tej istej nádoby, ako mrkvu.
  6. Šťavu z uhoriek nemusíme vypiť - leda, že by sme boli po opici - to padne vhod :-)
  7. Pridáme kukuricu, vychladnutú vykostenú a rozdrobenú rybu, majonézu, korenie , soľ a cukor.
  8. Dobre vymiešame a necháme v chladničke spojiť chute (aspoň 3-4 hodiny).