Go Back
Vytlačiť

Bylinková makrela

Bylinková makrela výborná počas leta

Ingrediencie

  • Makrely
  • Soľ
  • Biele korenie
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 4 vetvičky tymianu
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • Citrón/limetka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • Bazalka
  • Maslo

Inštrukcie

  1. Spravíme si bylinkové maslo – zmäknuté maslo šľaháme s bielym korením, pridáme rozmarín, tymian, bazalku, soľ, cesnak.
  2. Makrely očistíme, umyjeme, osušíme a nakrojíme.
  3. Do vzniknutých rezov votrime pripravenú bylinkovú zmes, potrieme aj vrch.
  4. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
  5. Pekáč vyložíme fóliou na pečenie. Pečieme 20 minút pri 180°C.
  6. Podávame s nakrájaným citrónom alebo limetkou a lístkami bazalky.