Go Back
Vytlačiť

Pstruh v alobale

Pstruh v alobale s červeným vínom a slaninou

Ingrediencie

  • 4 pstruhy
  • 40 g údenej slaniny
  • 50 g olej
  • 1 dl červeného vína
  • 30 g masla
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • korenie na ryby
  • mleté čierne korenie
  • paprika
  • citrónová šťava

Inštrukcie

  1. Pstruhy očistíme a umyjeme.
  2. Slaninu nakrájame na plátky a z jednej strany narežeme do 3/4 na pásiky asi 1/2 cm od seba - vytvorí sa vejárik.
  3. Všetky ostatné suroviny okrem masla zmiešame a dochutíme.
  4. Maslom natrieme 4 kúsky alobalu veľké tak, aby sa do každého zmestila jedna ryba.
  5. Pstruhy potrieme marinádou, uložíme na alobal, do vnútra a na povrch vložíme plátky slaniny, dobre zabalíme, aby šťava nevytekala a dáme do horúcej rúry na asi 15 minút upiecť.
  6. Podávame so zemiakmi.