-
Rozmrazené rybie filé namočíme na hodinu do mlieka.
-
Potom mlieko zlejeme a filé necháme odkvapkať.
-
Z jednej strany ho osolíme, okoreníme, z druhej strany ho natrieme sardelovou pastou.
-
Potom ho opečieme na masle, zalejeme vínom a 10 minút podusíme.
-
Špenát udusíme na jednej lyžici masla, osolíme. Z 2,5 dl mlieka, múky a masla urobíme bešamelovú omáčku, do ktorej prilejeme víno, v ktorom sa varila ryba.
-
Necháme vychladnúť a pridáme rožšľahané vajce.
-
Ohňovzdornú misku natrieme olejom, postupne do nej kladieme 1/2 filé, posypeme muškátovým orieškom, zalejeme bešamelom, na to vrstvu špenátu, bešamel, na záver rybie filé, posypeme muškátovým orieškom, bešamel a na koniec zasypeme strúhaným parmezánom.
-
Dáme zapiecť do rúry na asi 15 minút na 190 °C.