Go Back
Vytlačiť

Amur na česneku s bramborem a dušenou zeleninou

Ryba aspon 3x za týžden.

Ingrediencie

  • 150 g zemiakov 150 g amura, 20 g hladkej múky, 1 kávová lyžička panenského olivového oleja, podľa chuti sladká paprika, cesnak, 100 g brokolice, 100 g mrkvy

Inštrukcie

  1. Opláchnuté porcie amura potrieme cesnakom a obalíme v zmesi hladkej múky s paprikou.
  2. Panvica s objemom 0,9 l (TF-009-20) priklopíme pokrievkou, dáme na platňu a necháme zahriať, až sa šípka tepelného indikátora bude nachádzať v zelenom poli.
  3. Na dno nádoby kvapneme niekoľko kvapiek vody a skontrolujeme tak teplotu. Ak kvapky nepriľnú ku dnu, ale behajú ako guličky, je teplota optimálna.
  4. Do nádoby vložíme rybu, pritlačíme vidličkou
  5. a priklopíme pokrievku.
  6. Po chvíli sa ryba odo dna odlepí, otočíme ju a postup zopakujeme, až je mäso opečené z oboch strán.
  7. Príprava zeleniny a zemiakov: Zemiaky olúpeme, zeleninu očistíme a opláchneme.
  8. Brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu nakrájame na plátky.
  9. Do nádoby s objemom 2,7 l (TF-027-24) nalejeme 1 pohár vody.
  10. Na nádobu položíme redukčný krúžok a strúhadlo (TF-980-AC-N).
  11. Zeleninu položíme na strúhadlo a zakryjeme ju miskou (TF-984-24-NG) alebo pokrievkou.
  12. Zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň, a keď šípka indikátora postúpi do zeleného poľa, zmiernime intenzitu a necháme zeleninu a zemiaky 10-15 minút variť v pare.
  13. Hotovú zeleninu môžeme ľahko pokvapkať extra panenským olivovým olejom.