-
Losos:
-
Na panvici rozpustíme maslo, položíme lososa kožou dole, osolíme, okoreníme a zakryjeme pokrievkou - kto nemá, poslúži aj alobal.
-
Na mierno ohni takto "dusíme" 10 minút.
-
Takto upraveného lososa dáme na pekáč a šupneme ho do rozohriatej rúry (vrchný ohrev, 220stupňov) a grilujeme tak 10 minút. - HOTOVO
-
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme, nakrájame a dáme do osolenej vriacej vody, uvaríme (10-15 minút), rozmixujeme a hotovo.
-
Kto chce, môže pridať na zjemnenie maslo (1-2 PL), ale nie je čo zjemňpvať.
-
Chuť karfiolu je v tomto podaní naozaj zaujímavá a LOSOS aj keď je suchší, ho dokonale dopĺňa.
-
Ak chcete, aby bol losos šťavnatejší, negrilujte ho, na panvici sa upraví dostatočne a bude šťavnatý.