-
3 dl vody a 3 d octu (toho, čo je v ingredienciách) privedieme (spolu zmiešať) do varu, vložíme do toho rybu a varíme tak 5 minút - viac netreba. Odstavíme a necháme prikryté ešte 10 minút dôjsť - zatiaľ si pripravíme zvyšok.
-
Cibuľu (V Bratislave môžete ŠALOTKU) nakrájame na turbojemno, uhorky nastrúhame na strúhadle (ako syr). Mrkvu nastrúhame na strúhadle a prelejeme (v sitku) 1 litrom VRIACEJ VODY. To stačí a to, aby nebola chrumkavá v šaláte ale ani na blato - ideálna.
-
Rybu dáme vychladnúť a oberieme z kostí. Pridáme k zelenine, zalejeme majonézou, pridáme cukor, vytlačený citrón (no dobre, v Bratislave môžu LIMETKU) a poriadne premiešame, nech sa nám ryba rozbije.
-
Necháme vychladnúť a spojiť chute aspon dve minuty a jesť čokoľvek iné ako čerstvý chlebík by k tomu bolo BARBARSTVO.