Go Back
Vytlačiť

Šalát á la treska v majonéze

Pstruha je na to škoda, ale je to s ním vynikajúce.

Ingrediencie

  • 400-500 g ryba
  • 2-3 stredne veľké mrkvy
  • 4-5 ks zavárané uhorky
  • 1 väčšia cibula
  • cca 2 dl majonézy
  • 1 citrón
  • 1 kopcovitá PL cukru
  • 3 dl octu

Inštrukcie

  1. 3 dl vody a 3 d octu (toho, čo je v ingredienciách) privedieme (spolu zmiešať) do varu, vložíme do toho rybu a varíme tak 5 minút - viac netreba. Odstavíme a necháme prikryté ešte 10 minút dôjsť - zatiaľ si pripravíme zvyšok.
  2. Cibuľu (V Bratislave môžete ŠALOTKU) nakrájame na turbojemno, uhorky nastrúhame na strúhadle (ako syr). Mrkvu nastrúhame na strúhadle a prelejeme (v sitku) 1 litrom VRIACEJ VODY. To stačí a to, aby nebola chrumkavá v šaláte ale ani na blato - ideálna.
  3. Rybu dáme vychladnúť a oberieme z kostí. Pridáme k zelenine, zalejeme majonézou, pridáme cukor, vytlačený citrón (no dobre, v Bratislave môžu LIMETKU) a poriadne premiešame, nech sa nám ryba rozbije.
  4. Necháme vychladnúť a spojiť chute aspon dve minuty a jesť čokoľvek iné ako čerstvý chlebík by k tomu bolo BARBARSTVO.