Recept na lososa, ktorý zvládne skutočne každý - toto nie je žiadne umenie, aj keĎ to tak na prvý pohľad vyzerá.
Ingrediencie
flákota z lososa - najlepšie s kožoukusisko
50gmasla
korenie na ryby
soľ
zemiakybrambory
mrkva
Inštrukcie
Maslo necháme rozpustiť na panvici a položíme tam lososa kožou dole.
Dobré je nakrájať si ho po dĺžke na pláty zhruba 150g - to je jedna porcia. Počas celej prípravy ostane losos na jednej strane - nebudeme ho obracať. Lososa osolíme (smelo, nebojte sa), okoreníme korením na ryby a na vrch môžeme dať 2-3 kúsky masla. PANVICU PRIKRYJEME a dusíme 10-15 minút.
Nemusíme sa báť, že by sa vysušil, lebo je prikrytý a neostane ani surový, lebo je prikrytý a pripraví sa v pare. Ostane krásne šťavnatý a vďaka koreniu prevonia celú kuchyňu.
Ako príloha sú vhodné varené zemiaky s mrkvou (Najprv necháme zovrieť osolenú vodu a až potom tam dáme na kolieska nakrájanú zeleninu. Zeleninu nedávame do studenej vody, lebo by sa nám pri zohrievaní vyvarila všetka chuť do vody.