Go Back
Vytlačiť

Losos na masle a bylinkách

Recept na lososa, ktorý zvládne skutočne každý - toto nie je žiadne umenie, aj keĎ to tak na prvý pohľad vyzerá.

Ingrediencie

  • flákota z lososa - najlepšie s kožou kusisko
  • 50 g masla
  • korenie na ryby
  • soľ
  • zemiaky brambory
  • mrkva

Inštrukcie

  1. Maslo necháme rozpustiť na panvici a položíme tam lososa kožou dole.
  2. Dobré je nakrájať si ho po dĺžke na pláty zhruba 150g - to je jedna porcia. Počas celej prípravy ostane losos na jednej strane - nebudeme ho obracať. Lososa osolíme (smelo, nebojte sa), okoreníme korením na ryby a na vrch môžeme dať 2-3 kúsky masla. PANVICU PRIKRYJEME a dusíme 10-15 minút.
  3. Nemusíme sa báť, že by sa vysušil, lebo je prikrytý a neostane ani surový, lebo je prikrytý a pripraví sa v pare. Ostane krásne šťavnatý a vďaka koreniu prevonia celú kuchyňu.
  4. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky s mrkvou (Najprv necháme zovrieť osolenú vodu a až potom tam dáme na kolieska nakrájanú zeleninu. Zeleninu nedávame do studenej vody, lebo by sa nám pri zohrievaní vyvarila všetka chuť do vody.