Go Back
Vytlačiť

Domáce rybie prsty

Najlepšie rybie prsty sú ozajstného mäsa a nie zo separátu.

Ingrediencie

  • filety z akejkoľvek obľúbenej ryby . tu je použitá Treska
  • soľ
  • trojobal:
  • hladká múka
  • vyšľahané 2-3 vajíčka + 2 štipky soli
  • strúhanka

Inštrukcie

  1. Z rybích filiet narežeme "prsty". Osoľte ich - nebojte sa, ryba sa dá ťažko presoliť, ale ak to preženiete (ako v Peliškách s plastovým pohárom), tak tým nikomu neprospejete :-).
  2. Obalíme v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na panvici (lebo vo fritéze) ponorené v oleji, kým nechytia farbu (ak nemáme fritézu, tak na panvici treba otočiť a aj z druhej strany.
  3. Ak nám "prsty" dobre držia, môžeme ich po vytiehnutí z oleja na 2 sekundy ponoriť do vriacej (musí riadne vrieť) vody. Voda stiahne všetku mastnotu.
  4. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak. Ak ste použili fintu s vodou, môžete ich jesť holými rukami, nezamastíte sa.

Poznámky k receptu

AKO NAUČIŤ DETI JESŤ RYBY: Vaše deti nemajú radi rybky ? To poznám. Existuje cesta, ako ich naučiť rybky jesť. Deti milujú rybie prsty. Pripravte ich doma z ozajstnej vyfiletovanej rybky. Najprv sa snažte spraviť dokonalé a druhý krát už menej dokonalé. Takto postupne znižujte kvalitu TVARU týchto prstov, až im budete dávať rybie rezne. Potom spravte fintu, že PREZLE SI NECHAM NA KONIEC. Deti budú po Vás opakovať a ani sa nenazdajú a už rybku budú mať radi :-)