Go Back
Vytlačiť

Tuniakovo zeleninové fašírky pečené v rúre na plechu + hráškové pyré

Fašírky môže byť šťavnatá, mäsitá a napriek tomu môže byť v "šuplíku" moderná zdravá gastronómia.

Ingrediencie

  • FAŠÍRKY:
  • 2 konzervy tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej stave
  • 2 menšie nadrobno nakrájané cibuľky
  • 2-3 uvarené stredne veľké zemiaky
  • 1-2 paradajky – olúpané a nadrobno nakrájané
  • štipka mletého zázvoru
  • 4-5 strúčikov pretlačeného cesnaku
  • 2-3 PL strúhaného parmezánu
  • Olivový olej
  • 4 zrnka kardamónu
  • 2 hviezdice badyanu
  • 2 ks cela škorica
  • Mleté čierne korenie - štipka
  • Sol - 1 čl
  • Koriandrová vňať
  • 1 vajce s 2 PL vody vyšľahať na obaľovanie fašírok
  • Strúhanka na obaľovanie
  • PYRÉ:
  • 2 balenia mrazeného hrášku – ten z Lidl 450g je skutočne sladký a úžasný
  • Gr écky jogurt – 200g
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Sol korenie na ochutenie

Inštrukcie

  1. Postup:
  2. Konzervy som otvorila a zliala olej (úplne).
  3. Rozpálila som si olivový olej na panvici a pridala kardamń, badián, škoricu a nechala ich na oleji prehriať tak, aby začali voňať – nie na plnom plameni, aby sa nepripálil olej.
  4. Keď už vôňa korenín bola krásna a výrazná, vybrala som ich a pridala som nadrobno nakrájanú cibuľku.
  5. Pridala som zázvor, koriandrovú vňať a pretlačený cesnak (ten až na zaver), keď už je cibuľka do sklovita (aby cesnak nezhorkol).
  6. Pridámea som nakrájané paradajky, osolíme a mierne okoreníme (ešte príde parmezán, tak soliť jemne). Nechala som to na miernom plameni, kým paradajky nezmäkli (cca 10 minút).
  7. Potom som pridala tuniaka a všetko spolu premiešala, nechala na miernom plameni podusiť za stáleho miešania pár minút. Keď už je zmes rovnomerne premiešaná, popučíme zemiaky a pridáme ich do zmesi.
  8. Poriadne premiešame, odstavíme zo zdroja tepla a necháme vychladnúť. Z tohto množstva sa podarí spravit 14 kusov menších fašírok.
  9. Vo vyšľahanom vajíčku som následne obalila fašírky a hneď som ich vyvá1ala v strúhanke.
  10. Ruru som si rozohriala na 200°C. Na papier na pečenie, ktorý som potrela olivovým olejom, som ukladala obalené fašírky. Šupla som ich do vyhriatej rúry na 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany.
  11. PYRÉ:
  12. Hrášok som si naparila, cca 10-14 minut a prešupla do misy. Pridala som jogurt, pretlačený cesnak a dve štipky a mletého čierneho korenia.