-
Postup:
-
Konzervy som otvorila a zliala olej (úplne).
-
Rozpálila som si olivový olej na panvici a pridala kardamń, badián, škoricu a nechala ich na oleji prehriať tak, aby začali voňať – nie na plnom plameni, aby sa nepripálil olej.
-
Keď už vôňa korenín bola krásna a výrazná, vybrala som ich a pridala som nadrobno nakrájanú cibuľku.
-
Pridala som zázvor, koriandrovú vňať a pretlačený cesnak (ten až na zaver), keď už je cibuľka do sklovita (aby cesnak nezhorkol).
-
Pridámea som nakrájané paradajky, osolíme a mierne okoreníme (ešte príde parmezán, tak soliť jemne). Nechala som to na miernom plameni, kým paradajky nezmäkli (cca 10 minút).
-
Potom som pridala tuniaka a všetko spolu premiešala, nechala na miernom plameni podusiť za stáleho miešania pár minút. Keď už je zmes rovnomerne premiešaná, popučíme zemiaky a pridáme ich do zmesi.
-
Poriadne premiešame, odstavíme zo zdroja tepla a necháme vychladnúť. Z tohto množstva sa podarí spravit 14 kusov menších fašírok.
-
Vo vyšľahanom vajíčku som následne obalila fašírky a hneď som ich vyvá1ala v strúhanke.
-
Ruru som si rozohriala na 200°C. Na papier na pečenie, ktorý som potrela olivovým olejom, som ukladala obalené fašírky. Šupla som ich do vyhriatej rúry na 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany.
-
PYRÉ:
-
Hrášok som si naparila, cca 10-14 minut a prešupla do misy. Pridala som jogurt, pretlačený cesnak a dve štipky a mletého čierneho korenia.