Go Back
Vytlačiť

Čerstvý TUNIAK NA PANVICI - ako STEAK

Ak sa zastavíte na rybom trhu v ZADARE (alebo inde) - skúste TUNIAKA

Ingrediencie

  • 0,5 kg flákota tuniaka to je na dve porcie
  • 2 PL masla
  • soľ čierne korenie
  • 4 stredne veľké zemiaky

Inštrukcie

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie mesiačiky (z jedného zemiaku tak 4 kusy) a dáme do VRIACEJ OSOLENEJ vody na 5-7 minút variť.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a rozpálime ju tak, aby maslo ešte nehorelo ale už nemalo ďaleko od toho.
  3. Pridáme osolenú, okorenenú flákotu z tuniaka (flákota = steak o hrúbke tak 1,5-2 cm) a pečieme na panvici z každej strany MAXIMÁLNE 2 minúty. V Strede by mal ostať ružový (ako keby polosurový).
  4. Moja manželka je super človek, ale polosurového by odmietla zjesť, tak som tam jej kúsok ešte trošku pripiekol, aby nebol polosurový.
  5. Môj kúsok bol ale tak spravený, no bol tak dobrý, že som ho namiesto vychutnania zožral, ako BARBAR DIVÚ SVIŇU. Ani k zemiakom som sa nedostal.
  6. Ak sme ale aspoň trošku kutúrni ľudia, tak rybku dáme na tanier a vo výpeku ešte minutku necháme "upiecť" aj uvarené zemiačiky - nech chytia BUKET Z TUNIAKA.
  7. Rozhodne nepoužívajte žiadne korenie na ryby. Určite nie pri čerstvom tuniakovi.