Go Back
Vytlačiť

Zapekaná divina s kyslou kapustou

Ingrediencie

  • 1 kg karé z diviaka
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 500 ml smotany na varenie
  • 1 kg kyslá kapusta
  • olej

Inštrukcie

  1. Mäso si naklepeme, nasolíme a nakoreníme. Potom ho sprudka opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.
  2. Mäso vložíme do zapekacej misy. Do výpeku prelisuje cesnak a pridáme smotanu na varenie a necháme zovrieť. Po prevarení ho vylejeme na mäso.
  3. Potom mäso dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
  4. Pred koncom dáme na mäso kyslú kapustu, ktorú rovnomerne rozložíme po celej mise a vložíme dopiecť do rúry.
  5. Ako prílohu môžeme dať kysnuté knedle.