Go Back
Vytlačiť

Hubové rizoto so šunkou a syrom

Hubové rizoto so šunkou a syrom

Ingrediencie

  • 35 g nelúpanej ryže Natural vážené v suchom stave, 100 g červenej papriky, 20 g cibule, 200 g húb, 50 g šunky, 20 g syra Eidam 30% tuku v sušine, podľa chuti soľ, klinčeky, karí

Inštrukcie

  1. Huby nakrájame na väčšie plátky, šunku a papriku na prúžky.
  2. Zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň a rozohrejeme nádobu s objemom 2,5 l (TF-025-20). Do nahriatej nádoby vložíme huby a podusíme ich v troške vody. Pridáme šunku, papriku a cibuľu, do ktorej zapichneme 3 klinčeky.
  3. Pridáme karí a zalejeme vodou tak, aby ryža bola ponorená. Priklopíme pokrievkou a dusíme pri nízkej teplote 15 - 20 minút, šípku indikátora udržujeme v zelenım poli. Pred podávaním posypeme syrom nastrúhaným v mixSy.e.