Go Back
Vytlačiť

Jahňacie mäso na paprike

Nielen na veľkú noc.

Ingrediencie

  • 750 g jahňacieho mäsa 150g cibule, 80g masla, 30g hladkej múky, 10g sladkej červenej papriky, 4 polievkové lyžice vývaru, soľ, 3 strúćiky cesanku, 3 polievkové lyžice rajčiakového pretlaku

Inštrukcie

  1. Očistenú a nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme kúsky jahňacieho mäsa a opražíme. Potom ich poprašíme hladkou múkou a mletou červenou paprikou, posolíme, zalejeme vývarom a udusíme domäkka.
  2. Pred dokončením pridáme prelisovaný cesnak a rajčiakový pretlak. Krátko povaríme. Jahňacie mäso na paprike podávame s ryžou a ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.