Go Back
Vytlačiť

Hovädzia roláda so zemiakovou plnkou

Vyskúšajte aj niečo iné ako kuracinu a bravčové. Neoľutujete.

Ingrediencie

  • 4 plátky hovädzieho mäsa soľ, mleté čierne korenie, horčicu, 300g zemiakov uvarených v šupke, 80g vareného údeného mäsa alebo šunky, 1 malú cibuľu, 20g masla, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice oleja, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, 1/8litra červeného vína, 1/4 litra mäsového vývaru

Inštrukcie

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky,cibuľu ošúpeme,nadrobno nakrájame,vňať umyjeme a nasekáme.
  2. Plátky mäsa vložíme do mikroténového vrecka, z oboch strán naklepeme, osolíme, okoreníme a jednu stranu potrieme horčicou.
  3. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, opražíme, primiešame nakrájané údené mäso, zemiaky, krátko spolu opekáme, dochutíme soľou, korením, a necháme vychlanúť. Vmiešame nasekanú vňať, plnku rozdelíme na plátky mäsa, zvinieme ako roládu,previažeme kuchynskou niťou,osolíme, a okoreníme.
  4. V pekáči zohrejeme olej, mäso z každej strany opečieme a odložíme na teplé miesto. Výpek zaprášime múkou, podlejeme červeným vínom, a necháme prevrieť. Rolády vložíme naspäť, podlievame vývarom a prikryté domäkka udusíme.
  5. Vyberieme, odstránime niť, výpek precedíme cez husté sito, roládu pred podávaním prekrojíme. Servírujeme s omáčkou a cestovinami alebo so zemiakmi.