-
Na dvoch lyžiciach oleja usmažíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno a posekaný cesnak.
-
Polovicu opraženej zmesi odoberieme na guľky z mletého mäsa a zatiaľ odložíme.
-
Do panvice so zvyšnou cibuľou pridáme pokrájané paradajky, bazalku, pretlak, víno a dusíme 15 až 20 minút. Počas dusenia podlejeme vývarom, posolíme a okoreníme.
-
Môžeme dochutiť aj štipkou cukru. k odloženej opraženej cibuli s cesnakom pridáme mleté mäso, rozšľahané vajce, strúhanku, bylinky, posolíme, okoreníme, a urobíme malé guľky, ktoré postupne opečieme na oleji.
-
Usmažené guľky pridáme do paradajkovej omáčky a spolu ešte podusíme asi 5 až 7minút.
-
Medzitým obvykylým spôsobom uvaríme v osolenej vode rezance, prepláchneme ich horúcou vodou, rozdelíme na taniere a na ne nakopčekujeme mäsovo-paradajkovú parádu.