-
Najprv očistíme všetku zeleninu.
-
Cibuľu nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu na kocky, pór na kolieska. Mäso podľa potreby očistíme a prešpikujeme slaninou. Zostávajúcu slaninu pokrájame na drobno.
-
Na panvici na oleji zo všetkých strán opečieme prešpikované mäso a dáme na stranu. Do toho istého tuku pridáme cibuľu a kocky slaniny a osmažíme. Vlejeme trochu vody a necháme zovrieť.
-
Do veľkej jenskej misy s vrchnákom (objem min. 2,5 l) vylejeme obsah panvice, vložíme opečené mäso a zasypeme zeleninou. Zalejeme vývarom a pridáme koreniny.
-
Pokiaľ môžete, nechajte mäso v náleve cez noc. Potom ho dáme do rúry a pečieme prikryté pokrievkou na 150 °C asi 2 hodiny, alebo pokiaľ mäso nebude hotové (v tlakovom hrnci asi tak 1 hodinu).
-
Z misy mäso vyberieme a položíme na vrchnák misy. Podlejeme šťavou z omáčky a vrátime do zohriatej vypnutej rúry. Do smotany pridáme horčicu, cukor, vegetu a múku a rozhabarkujeme.
-
Z omáčky vyberieme bobkový list a guličky korenia, zeleninu aj so šťavou rozmixujeme (ak je husté, pridáme vodu) a primixujeme ochutenú smotanu. Prelejeme do kastróla, necháme zovrieť a ešte chvíľku povaríme. Prípadne môžeme ešte dochutiť cukrom, soľou a octom podľa vlastnej chuti.
-
Mäso podľa potreby nakrájame na plátky. Servírujeme na tanieri spolu s knedľou a omáčkou.