Go Back
Vytlačiť

Hovädzie soté s cestovinou

K hovädziemu mäsu červené víno proste odjakživa patrí, už len skombinovať správne suroviny a chuťové poháriky sa majú na čo tešiť :)

Ingrediencie

  • 3 veľké cibule
  • 0,540 kg hovädzieho pleca bez kosti červené víno 0,5 litra,
  • 2 PL ajvaru
  • mletú červenú papriku vegetu,
  • 1,5 dl rajčinového pretlaku
  • 1 PL kryštálového cukru
  • petržlenová vňať majoránka,
  • 1 veľkú mrkvu
  • kúsok koreňa zeleru
  • chilli

Inštrukcie

  1. Cibuľku si nakrájame na drobno a orestujeme do sklovita na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, vegetu, počkáme kým mäso pustí šťavu, pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler (zeleru bolo po nastrúhaní kopcovitá polievková lyžica), chvíľku to ešte podusíme na šťave z mäsa a podlejeme to celé červeným vínom tak, aby bolo mäso ponorené.
  2. Dusíme pár minút, aby sa víno zredukovalo, potom pridáme 2 PL ajvaru, pretlak, cukor a za pohár 2,5 dl vriacej vody, majoránku a petržlenovú vňať.
  3. Prikryjeme a dusíme do mäkka, krátko pred dovarením mäso vyberieme, omáčku rozmixujeme, dáme naspäť mäso a pridáme ešte chilli, povaríme ešte pár minút, aby chilli prešlo jedlom a servírujeme s cestovinou ... Chutné je to aj s domácou knedlou.
  4. Dobrú chuť :)