Go Back
Vytlačiť

Dusená krkovička v horčicovo-medovej omáčke

keď sa povie krkovička, napadne nás typické české jedlo s knedlou a kapustou :) trošku experimentu a krkovička nadobudla úplne iný rozmer a celkom zaujímavý :)

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • med koľko rezňov mäsa toľko lyžíc medu
  • jemná horčica koľko rezňov mäsa toľko lyžíc horčice
  • korenie na steak kari, 2 PL sójovej omáčky
  • vývar

Inštrukcie

  1. krkovičku si nakrájame na plátky a vyklepeme na veľké rezne, rozkrojíme na polovičky a dáme sprudka opiecť z oboch strán na panvicu, následne ich poprášime korením na steak, trošku kari korením, každý kus mäsa natrieme s horčicou, na každý kus mäsa dáme za 1 lyžičku medu, podlejeme to 2 PL sojovej omáčky, zalejeme vývarom tak aby bolo mäso ponorené, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme do mäkka cca 45 - 50 minút. Podávame s ryžou