Go Back
Vytlačiť

Hovadzie stehno dusené na cibuľke so smotanou

Omrzeli Vás kuracie stehná a máte obavy, aby ste už sami nezačali kodkodákať ? Skúste tento jednoduchá recept.

Ingrediencie

  • 1 kg chudého hovädzieho maska stehno je ideálne
  • 2 veľké cibule ako päsť
  • 40 g masla alebo masti
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 0,5 l vývaru tentokrát môže byť aj z bujónu
  • 1 dl smotany + 1 dl studenej vody
  • 1 kopcovitá PL hladkej múky na zátrepku
  • 1/2 čl soli

Inštrukcie

  1. Do kvalitnejšieho hrnca (sendvičové dno) dáme pražiť na masle nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Občas premiešame a necháme nech pekne chytí farbu - až do hneda (nie do čierna).
  3. Takto opečená cibuľa je rozhodne lepšia, ako len do sklovita.
  4. Pridáme mletú papriku a okamžite na to nakrájané mäsko a minútku popražíme - jemne miešame.
  5. Podlejeme VRIACIM vývarom na najslabšom plameni prikrité s malou škárou varíme-dusíme kým nám mäsko nezmekne - čo môže byť aj 2-2,5 hodiny.
  6. Smotanu s vodou a múkou riadne zamiešame a vlejeme do uvareného "guláša" a necháme prejsť varom.
  7. Osolíme, necháme odpočinúť a spojiť chute už odstavené z plameňa tak 15 minút a podávame s cestovinami, alebo haluškami.