-
Do kvalitnejšieho hrnca (sendvičové dno) dáme pražiť na masle nadrobno nakrájanú cibuľu.
-
Občas premiešame a necháme nech pekne chytí farbu - až do hneda (nie do čierna).
-
Takto opečená cibuľa je rozhodne lepšia, ako len do sklovita.
-
Pridáme mletú papriku a okamžite na to nakrájané mäsko a minútku popražíme - jemne miešame.
-
Podlejeme VRIACIM vývarom na najslabšom plameni prikrité s malou škárou varíme-dusíme kým nám mäsko nezmekne - čo môže byť aj 2-2,5 hodiny.
-
Smotanu s vodou a múkou riadne zamiešame a vlejeme do uvareného "guláša" a necháme prejsť varom.
-
Osolíme, necháme odpočinúť a spojiť chute už odstavené z plameňa tak 15 minút a podávame s cestovinami, alebo haluškami.