Go Back
Vytlačiť

Šťavnatá dusená krkovička

aj krkovička môže byť jemná a šťavnatá ...

Ingrediencie

  • 1 kg krkovičky bez kosti
  • 4 šampiony
  • 2 PL medu 1 kyslá smotana,
  • 7 PL hustého paradajkového pretlaku od smotany, kelínok vývaru,
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL worčestrovej omáčky
  • trošku vegety alebo soli na doladenie chuti
  • 2 veľké cibule
  • 1/2 póru

Inštrukcie

  1. Cibuľu a pór si nakrájame na kolieska a dáme restovať na trošku oleja, pridáme umyté a nakrájané mäso a restujeme ho, kým sa mäsko nezatiahne.
  2. Urobíme si nálev zo smotany, pretlaku, worcestra, medu, sojovky a vývaru a soli prípadne vegety, týmto nálevom polejeme mäso a dusíme pod pokrievkou do mäkka 45 - 50 minút, mäsko sa musí doslova rozpadávať a jeho lahodná chuť sa ťažko opisuje slovami :)
  3. Na záver si orestujeme 4 ks šampionov a podávame to s varenými zemiakmi jemne chvíločku opraženými na troške oleja :)