Go Back
Vytlačiť

Dusená kyslá kapusta s domácou údenou klobásou

Tradičná pochúťka z Liptov-a.

Ingrediencie

  • cca 1 kg kyslej kapusty trošku vyžmýkať - nie veľmi
  • 2 nožičky domácej údenej klobásky
  • 2 dl vody na podliatie

Inštrukcie

  1. Klobásku si nakrájajte na kolieska a opražte v hrnci, alebo hlbšej panvici. pridajte vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu, znova podlejte polovicou šťavym, ktorú ste vyžmýkali, pridajte trošku vody (1-2 dl), priveďte do varu a na pomalom plameni prikryté duste tak cca hodinku (záleží od kapusty)
  2. Ak je po hodinke pomalého dusenie ešte tvrdá, duste, kým nezmäkne do želanej konzistencie. Niekto to má rád len zohriate a nevarené, niekto zase uvarené do mäkučka, záleží len na Vás, čomu dáte predosť :-)