Klasika, ktorá hádam nikdy neomrzí. Jednoduché jedlo, jednoduchý recept, no napriek tomu nie je nudný.
Ingrediencie
70gmasla
2väčšie cibule nakrájané najemno
1PL sladkej mletej papriky
1kgchudého bravčového mäsa
13gsoli
3bobkové listy
3ks nové koreniecelé
6ks čierne koreniecelé
100mlsmotany na šľahanie
2kopcovité PL hladkej múky
Inštrukcie
Na masle osmahneme cibuľu - tak, aby začala chytať hnedú farbu.
Stiahneme z plameňa, pridáme červenú papriku a po zamiešaní okamžite pridáme nakrájané mäso.
Zalejeme takým množstvom VRIACEJ vody, aby bolo mäso ponorené tak 2 cm (budeme dlho variť, voda sa odparí).
Pridáme bobkový list, korenie (jedno aj druhé) a poodkryté pomaly dusíme aj 3 hodiny.
Voda musí vrieť naozaj pomaličky - žiadna divočina. Po 3 hodinách je mäsko vo vode len "po krk" a samé sa rozpadá (takže nemiešať divoko). Pridáme zátrepku zo smotany, rovnakého množstva vody a 2 PL múky.
Zátrepka musí byť dôkladne a dohladka vymiešaná a potom ju jemne zamiešame do perkeltu.
Poznámky k receptu
Podávame s haluškami, ryžou, knedlou, alebo cestovinami (PENNE, alebo kolienka). Kto chce, môže si dať aj uhorku zaváranú, ale nie je nutná, máme tam smotanu.