Go Back
Vytlačiť

Rizoto s pečeným kuracím mäsom

Rizoto s pečeným kuracím mäsom

Ingrediencie

  • 400 gramov pečeného kuracieho mäsa i s kožou
  • 2 sáčky ryže vo varných sáčkoch
  • 100 gramov Cherry paradajok
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 a 1/2 kusu citróna
  • 30 ml citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 zväzoček čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Z pečeného kurčaťa oberieme zvyšky mäsa i kožu a natrháme na menšie kúsky.
  2. Cherry paradajky umyjeme, pokrájame na polovice, umyjeme a osušíme citróny, pokrájame na dieliky, vytlačíme šťavu z polovice citróna.
  3. Cesnak očistíme, ponecháme v celku, očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom opečieme na oleji.
  4. Petržlenovú vňať posekáme na jemno. Uvaríme varnú ryžu v sáčku podľa návodu, sáčky rozstrihneme a ryžu dáme do hrnca, ev. použijeme dusenú ryžu, ktorá nám zvýšila.
  5. K ryži pridáme pripravené suroviny, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, dobre premiešame vidličkou a ešte horúce servírujeme na tanieri, toto rizoto už nevyžaduje iné ochutenie ani dalšie suroviny, je to rýchly chutný eintopf osviežujúcej chuti.