Go Back
Vytlačiť

Vyprážané rezne z kuracích pŕs marinované v kyslej smotane

Máte chuť na perfektné vyprážané kuracie rezne? Vyskúšajte tento recept :-)

Ingrediencie

  • 1000 gramov kuracích pŕs
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 1 polievková lyžica sladkej mletej červenej papriky
  • 150 ml hustej kyslej smotany
  • 2 kusy vajec
  • 200 gramov hladkej múky
  • 100 gramov nastrúhaného tvrdého údeného syra
  • 300 ml slnečnicového oleja na vyprážanie

Inštrukcie

  1. Najprv pripravíme marinádu, v ktorej sa budú kuracie prsia pácovať.
  2. Do misy prelisujeme cesnak, pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, vajcia, kyslú smotanu a všetko spolu dobre vyšľaháme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a vložíme do pripravenej marinády, poriadne ich v marináde poobraciame a odložíme na 24 hodín pácovať do chladničky.
  3. V deň D ich vyberieme z chladničky, necháme asi 1 hodinu zohriať na izbovú teplotu, obalíme rezne aj s marinádou v hladkej múke, obalené rezne vypražíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - červenej farby a dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku. Servírujeme horúce s varenými novými zemiakmi s petržlenom preliatymi čerstvým maslom a hlávkovým šalátom.
  4. Na tanieri ešte horúce rezne posypeme nastrúhaným údeným syrom, ktorý sa vplyvom tepla rozpustí a vsiajne do obalu rezňov, sú o to chutnejšie.

Poznámky k receptu

Tieto rezne sú veľmi chutné, vo vnútri veľmi jemné z kyslej smotany, výborne ochutené cesnakom a použitými koreninmi, na povrchu majú chutný pekne nafúknutý chrumkavý obal, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.