Vyprážané rezne z kuracích pŕs marinované v kyslej smotane
Máte chuť na perfektné vyprážané kuracie rezne? Vyskúšajte tento recept :-)
Ingrediencie
1000gramov kuracích pŕs
4strúčiky cesnaku
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
1polievková lyžica sladkej mletej červenej papriky
150mlhustej kyslej smotany
2kusy vajec
200gramov hladkej múky
100gramov nastrúhaného tvrdého údeného syra
300mlslnečnicového oleja na vyprážanie
Inštrukcie
Najprv pripravíme marinádu, v ktorej sa budú kuracie prsia pácovať.
Do misy prelisujeme cesnak, pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, vajcia, kyslú smotanu a všetko spolu dobre vyšľaháme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a vložíme do pripravenej marinády, poriadne ich v marináde poobraciame a odložíme na 24 hodín pácovať do chladničky.
V deň D ich vyberieme z chladničky, necháme asi 1 hodinu zohriať na izbovú teplotu, obalíme rezne aj s marinádou v hladkej múke, obalené rezne vypražíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - červenej farby a dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku. Servírujeme horúce s varenými novými zemiakmi s petržlenom preliatymi čerstvým maslom a hlávkovým šalátom.
Na tanieri ešte horúce rezne posypeme nastrúhaným údeným syrom, ktorý sa vplyvom tepla rozpustí a vsiajne do obalu rezňov, sú o to chutnejšie.
Poznámky k receptu
Tieto rezne sú veľmi chutné, vo vnútri veľmi jemné z kyslej smotany, výborne ochutené cesnakom a použitými koreninmi, na povrchu majú chutný pekne nafúknutý chrumkavý obal, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.