-
Bravčové srdce prerežeme na polovicu, očistíme, poriadne umyjeme, odblaníme, odrezky mäska nevyhadzujeme, ale uvaríme z nich vývar, ktorý použijeme počas varenia.
-
Cibuľu očistíme, rovnako očistíme mrkvu, petržlen a zeler, všetko pokrájame na malé kocky, citron umyjeme, olúpeme a pokrájame na kolieska.
-
V hrnci na rozohriatej masti spoločne orestujeme, pridáme koreniny, lyžičku sladkej mletej papriky, ktorú necháme za stáleho miešania úplne rozpustiť, prihodíme citrón, pripravené bravčové srdce a opečieme, všetko zalejeme vývarom do výšky mäska, podľa chuti osolíme, hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme na strednom plameni do mäkka, podľa potreby podlejeme horúcim vývarom.
-
Mäkké srdce vyberieme a pokrájame na menšie kúsky, z vývaru vyberieme koreniny a rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej omáčky. V hrnčeku rozmiešame múku so sladkou smotanou, vyrovnáme teploty pridaním naberačky horúcej šťavy, rozmiešame, vlejeme do omáčky, povaríme spolu všetko asi 15 minút, aby sa stratila chuť surovej múky, do zahustenej smotanovej omáčky s rozmixovanou zeleninou vložíme pokrájané uvarené srdce a spolu krátko prehrejeme, podľa chuti osladíme cukrom.