-
Zelené papriky zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a necháme dobre odkvapkať z vody.
-
Zemiaky očistíme a pokrájame na krížalky.
-
V hrnci na rozohriatom oleji udusíme ryžu a necháme úplne vychladnúť.
-
Očistíme cibuľu a cesnak, cibuľu pokrájame na jemno.
-
Do misy dáme zomleté mäso, ktoré osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou mletou paprikou, pridáme prelisovaný cesnak, pokrájanú cibuľu, vajce, vychladnutú ryžu, dobre premiešame a máme hotovú náplň do paprík. Touto plnkou naplníme pripravené zelené papriky, zo zvyšnej náplne navlhčenými rukami vytvarujeme guľky o priemere asi 3 cm, naplnené papriky vložíme aj s pripravenými guľkami do pekáčika, prelejeme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme asi 30 minút.
-
Kým sa pečú plnené papriky s guľkami, uvaríme Sugo di pomodoro - základnú rajčinovú omáčku podľa Nick Stellino, recept TU: https://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=1186 Uvaríme v osolenej vode očistené zemiaky, pokrájané na krížalky a scedíme z vody.