Go Back
Vytlačiť

Kuracie stehno pečené na masle s novými zemiakmi

Na masle upečené kuracie stehno spolu s novými zemiakmi, šťavnaté vo vnútri, na povrchu s kožičkou vypečenou do chrumkava, úžasnej chuti.

Ingrediencie

  • rozpis pre 2 osoby:
  • 2 kusy kuracích stehien /celých/
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 gramov nových zemiakov
  • 100 gramov čerstvého masla
  • 50 ml studenej vody
  • soľ podľa chuti

Inštrukcie

  1. Kuracie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme, prešpikujeme cesnakom, výdatne osolíme, vložíme ich do pekáčika, necháme odpočívať.
  2. Očistíme nové zemiaky, pokrájame na krížalky, necháme v studenej vode do použitia, aby sa vyplavil prebytočný škrob.
  3. Na kuracie stehná položíme plátky masla, podlejeme asi 50 ml studenej vody, prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov C, pečieme 30 minút, potom odstránime alobal, pridáme nové zemiaky, ktoré sme scedili z vody a vyutierali v čistej utierke do sucha, nesolíme, postačí soľ, ktorá sa uvoľnila zo kuracích stehien.
  4. Zemiaky i kuracie stehná prelejeme rozpusteným horúcim maslom, teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ešte 30 minút za prelievania výpekom, na posledných 15 minút zapneme funkciu gril a dopečieme do zlato - červenej farby, kým kožička na povrchu nebude pekne do chrumkava, vo vnútri bude mäkkučké mäsíčko jemné a šťavnaté, vynikajúcej chuti, rovnako i zemiaky budú na povrchu chrumkavé a vo vnútri krásne šťavnaté, mäkkučké,všetko sa upečie naraz a spolu v jednom pekáčiku.

Poznámky k receptu

Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom.