Go Back
Vytlačiť

Teplé zapečené chlebíčkys mletým mäsom, jarnou cibuľkou a so syrom

Jednoduchý rýchly recept na chutnú lacnú večeru

Ingrediencie

  • krajce staršieho chleba podľa počtu osôb
  • 300 gramov mletého bravčového pliecka
  • 100 gramov tvrdého syra
  • 4 kusy jarnej cibuľky aj s vňaťou
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • sladká mletá červená paprika podľa chuti
  • mletá rasca podľa chuti
  • drvená majoránka podľa chuti

Inštrukcie

  1. Starší chlieb pokrájame na krajce, jarnú cibuľku pokrájame na kolieska a tvrdý syr pokrájame na malé kocky.
  2. Mleté mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, mletým kmínom, drvenou majoránkou a sladkou mletou červenou paprikou.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, jarnú cibuľku a pokrájaný syr,dobre všetko spolu premiešame, vajce nepridávame, rozpustený syr zmes výborne spojí.
  4. Na pripravené krajce chleba rozotrieme mäsovú zmes, chlieb netreba pokvapkať olejom, mleté mäso pustí dosť tuku, natretý chlieb položíme na plech s teflonovou foliou, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a zapekáme kým sa mäso dobre neprepečie a syr rozpustí a chlebík bude príjemne do chrumkava - asi 20 minút.

Poznámky k receptu

Hotové posypeme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou. Zapečené chlebíky podávame horúce s pohárom horúceho čaju. Ide o veľmi chutnú lacnú rýchlu teplú večeru, vhodnú i pre návštevy ako pohostenie k vínu,recept je veľmi variabilný, môžete ho meniť podľa vlastnej chuti a výhodne využijete zvyšky z chladničky.