-
Polomäkké morčacie krídlo, ktoré sme povarili predtým predvarili vo vývare , vyberieme na podnos a necháme vychladnúť.
-
Zatiaľ očistíme zemiaky, pokrájame ich na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Jablko umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na plátky.
-
Cibuľu očistíme a pokrájame a pokrájame priečne na kolieska.
-
Do pekáča položíme vrstvu zemiakových koliesok, na ktoré rozložíme kolieska cibule, jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuľu rozložíme plátky jabĺk.
-
Na jablká položíme predvarené morčacie krídlo,osolíme, pokladieme plátkami čerstvého masla, podlejeme malým množstvom horúceho vývaru z morčacieho krídla, vložíme piecť do rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov C, za prelievania chutným výpekom, kým kožička na morčacom krídle nebude pekne do zlato - hneda a krásne do chrumkava.
-
Na servírovací tanier spravíme lôžko z cibule, upečených plátkov jabĺk a z upečených zemiakov, na ktoré položíme hotové morčacie krídlo.
-
Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom.