-
Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na hrubšie kusy.
-
Cesnak a cibuľu očistíme, na cibuli ponecháme spodnú šupku, len odkrojíme oba konce, šupka dá vývaru krásnu farbu.
-
Očistíme pór a pokrájame na menšie kusy, papriku a feferonku umyjeme, odstopkujeme. zbavíme žiliek a semienok, prekrojíme na polovicu.
-
Umyjeme petržlenovú a zelerovú vňať, časť petržlenu pokrájame na drobno, umyjeme paradajku.
-
Morčacie stehno dočistíme, zbavíme chĺpkov a nečistôt, umyjeme a vložíme do veľkého hrnca.
-
Zalejeme dostatočným množstvom studenej vody, osolíme a varíme na najnižšom plameni sotva znateľným čerením do polomäkka.
-
Behom varenia zbierame šum, aby sme mali číry a priezračný vývar.
-
Asi v polovici varenia pridáme všetko korenie, všetku zeleninu, petržlenovú a zelerovú vňať.
-
Morčacie stehno vyberieme na podnos a zeleninu dovaríme na al dente.
-
Z vývaru vyberieme cibuľu, feferonku, papriku, pór, uvarené vňate a paradajku. Ostatnú zeleninu dáme do misy a vývar necháme chvíľu odstáť, ked sadne, vývar precedíme cez husté sito do iného hrnca.
-
Do menšieho hrnca odoberieme časť scedeného vývaru a na strednom plameni zavaríme domáce rezance. Na taniere dáme uvarené rezance, mrkvu, petržlenový koreň a inú zeleninu podľa vlastného výberu a chuti, zalejeme horúcim vývarom.
-
Vývar z morčacieho krídla posypeme na drobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame ako I. chod.