Go Back
Vytlačiť

Fašírka s brutálnou omáčkou z hokaido tekvice

Pôvodne to mal byť tekvicový prívarok, ale veci sa zvrtli a nešlo s tým prestať.

Ingrediencie

  • Fašírka:
  • 0,5 kg mleté mäso MIX 50:50 LIDL
  • 0,5 kg mleté mäso hovädzie LIDL
  • 4 vajíčka
  • 17 g soľ
  • za hrsť strúhaného syra typu tehla
  • Omáčka:
  • 1 tekvica HOKAIDO asi ako detská hlava
  • 3 PL masla
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 čl soli
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 3 PL octu
  • 6 PL kr. cukru
  • cca 3dl vriacej vody

Inštrukcie

  1. Fašírka:
  2. Všetky ingrediencie spolu vymiešame vytvarujeme fašírku (podlhovastú na krájanie) a upečieme zakryte a podliate troškou (2 dl) vriaceho vývaru pri teplote 190 stupňov tak 70 minút
  3. Omáčka
  4. Tekvicu rozkrojíme napoly (obe polovice budeme potrebovať. Vyškriabeme nepoužiteľný stred (polievkovou lyžicou). Zrežeme šupku.
  5. Ak máme domáci tekvicu, hokaido stačí umyť, šupka zmäkne. Ak o jej pôvodné nič nevieme, alebo vieme, že sinpocestovala, radšej ju ošúpeme - hygienická poistka.
  6. Nakrájame na kocky tak 2x2 cm. Posolíme a dáme ju pražiť na rozpálené maslo (hrniec je tentokrát lepší, ako panvica). Keď už sa nám tekvica pražením začne rozpadávať, podlejeme ju takým množstvom vriacej vody, aby akurát zakryla (ani nie celkom) tekvicu. Prdáme smotanu na šľahanie a necháme zovrieť.
  7. Priamo v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme sójovku, ocot a cukor.

Poznámky k receptu

Celé to môžeme podávať s varenými zemiakmi (trošku ich nechajte rozvariť), alebo knedľou. či mojou obľúbenou ryžou :-)