Pôvodne to mal byť tekvicový prívarok, ale veci sa zvrtli a nešlo s tým prestať.
Ingrediencie
Fašírka:
0,5kgmleté mäso MIX50:50 LIDL
0,5kgmleté mäso hovädzieLIDL
4vajíčka
17gsoľ
za hrsť strúhaného syra typu tehla
Omáčka:
1tekvica HOKAIDOasi ako detská hlava
3PL masla
250mlsmotana na šľahanie
1čl soli
3PL sójovej omáčky
3PL octu
6PL kr. cukru
cca 3dl vriacej vody
Inštrukcie
Fašírka:
Všetky ingrediencie spolu vymiešame vytvarujeme fašírku (podlhovastú na krájanie) a upečieme zakryte a podliate troškou (2 dl) vriaceho vývaru pri teplote 190 stupňov tak 70 minút
Ak máme domáci tekvicu, hokaido stačí umyť, šupka zmäkne. Ak o jej pôvodné nič nevieme, alebo vieme, že sinpocestovala, radšej ju ošúpeme - hygienická poistka.
Nakrájame na kocky tak 2x2 cm. Posolíme a dáme ju pražiť na rozpálené maslo (hrniec je tentokrát lepší, ako panvica). Keď už sa nám tekvica pražením začne rozpadávať, podlejeme ju takým množstvom vriacej vody, aby akurát zakryla (ani nie celkom) tekvicu. Prdáme smotanu na šľahanie a necháme zovrieť.
Priamo v hrnci rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme sójovku, ocot a cukor.
Poznámky k receptu
Celé to môžeme podávať s varenými zemiakmi (trošku ich nechajte rozvariť), alebo knedľou. či mojou obľúbenou ryžou :-)