Go Back
Vytlačiť

Restovaná pečeň na cibuľke

Restovaná pečeň na cibuľke

Ingrediencie

  • Na osobu cca 150 g pečene – hovädzej bravčovej, kuracej alebo kačacej
  • 1 veľká cibuľa
  • 3-4 PL masti husacieho tuku
  • 1 ČL vorchestrová omáčka
  • štipka čierneho korenia chilli korenia, zázvoru, mletej papriky, tymiánu ...atď. podľa chuti
  • soľ – pridávame do hotového jedla

Inštrukcie

  1. Pečeň očistíme a nakrájame na rezance hrubé asi 1,5 cm. Dáme ju do misky a pridáme omáčku a korenie. Premiešame.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na masti. Pridáme pečeň. Je dobré, ak je masti toľko, že v nej pečeň pláva, takže sa v nej vlastne varí.
  3. Keď je pečeň hotová, prebytočnú masť zlejeme a môžeme použiť ako napr. základ pod rizoto alebo po stuhnutí natrieť na chlieb.

Poznámky k receptu

Pozor, soľ pridávame až do hotového jedla, inak by nám bravčová a hovädzia pečeň stvrdli. Podávame s ryžou.