Bravčový jazyk patrí medzi vyhľadávané lahôdky, navyše nie je drahý a možno z neho pripraviť veľa chutných jedál, skúste ho upiecť na cesnaku a budete mať výbornú večeru.
Ingrediencie
600gramov bravčového jazyka
3veľké strúčiky cesnaku
3lyžice domácej bravčovej masti
Inštrukcie
Bravčové jazyky umyjeme, uvaríme a olúpeme ako je v tomto recepte: https://www.sefkuchari.sk/index.php?a=opre&rid=1249.
Uvarené olúpané jazyky pokrájame na plátky o hrubke asi 3 až 5 mm.
Očistíme cesnak a pokrájame ho na plátky.
V panvici rozpálime domácu bravčovú masť a opečieme na nej z oboch strán asi 2 až 3 minúty pekne do hneda pokrájaný jazyk spolu s pokrájanými plátkami cesnaku.
Horúci pečený bravčový jazyk servírujeme s čerstvo upečeným domácim chlebom, môžeme doplniť plnotučnou horčicou, strúhaným čerstvým chrenom alebo s tatárskou omáčkou alebo s domácou majonézou.
Z tejto vyhľadávanej lahôdky pripravíme rýchlu a veľmi chutnú rýchlu večeru pre celú rodinku, ktorá je navyše cenovo veľmi prístupná.