Go Back
Vytlačiť

Pečený bravčový jazyk

Bravčový jazyk patrí medzi vyhľadávané lahôdky, navyše nie je drahý a možno z neho pripraviť veľa chutných jedál, skúste ho upiecť na cesnaku a budete mať výbornú večeru.

Ingrediencie

  • 600 gramov bravčového jazyka
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice domácej bravčovej masti

Inštrukcie

  1. Bravčové jazyky umyjeme, uvaríme a olúpeme ako je v tomto recepte: https://www.sefkuchari.sk/index.php?a=opre&rid=1249.
  2. Uvarené olúpané jazyky pokrájame na plátky o hrubke asi 3 až 5 mm.
  3. Očistíme cesnak a pokrájame ho na plátky.
  4. V panvici rozpálime domácu bravčovú masť a opečieme na nej z oboch strán asi 2 až 3 minúty pekne do hneda pokrájaný jazyk spolu s pokrájanými plátkami cesnaku.
  5. Horúci pečený bravčový jazyk servírujeme s čerstvo upečeným domácim chlebom, môžeme doplniť plnotučnou horčicou, strúhaným čerstvým chrenom alebo s tatárskou omáčkou alebo s domácou majonézou.
  6. Z tejto vyhľadávanej lahôdky pripravíme rýchlu a veľmi chutnú rýchlu večeru pre celú rodinku, ktorá je navyše cenovo veľmi prístupná.

Poznámky k receptu

Podávame s horúcim čajom s citrónom.