Go Back
Vytlačiť

Najjednoduchšia mäsová roláda

Rozpadáva sa Vám Roláda, rozvarí, rozpečie, vypečie ? vytečie ? Skúste túto, je jednoduchá, ako JEDNODUCHÁ MÁRIA

Ingrediencie

  • - Tenké plátky adidaskovej slaninky (majú krájané v LIDL-i
  • - 600g vykostených kuracích stehien
  • - 7g soli
  • - 500g klobáskovej zmesy
  • - potravinová fólia

Inštrukcie

  1. Na potravinovú fóliu naukladáme plátky slaniny tak, aby sa po dĺžke prekrývali tak 2 mm. Naukladáme vedľa seba na výšku tak 10-12 plátkov.
  2. Kuracie stehná pomelieme na mäsovom mlynčeku pridáme 7g soli a navrstvíme na slaninu tak, aby nám hore ostal pás asi 2 cm voľnej slaniny.
  3. TYP: Ak si namočíte ruky, ľahšie sa Vám rozvrství mleté mäsko. Na túto zmes dáme klobásovú zmes a tak, aby nám na vrchu ostalo tak 4 cm voľného pásu kuracieho mäska.
  4. Teraz pomocou potravinovej fólie zrolujeme do rolády ale dajte pozor, aby ste tam nezrolovali aj tú fóliu - tú nebudem variť.
  5. Zrolovanú roládu opatrne preložíme (môžeme si pomôcť tou fóliou) do JENSKEJ MISY (áno, je JENSKÁ nie JÁNSKA - pochádza z JENY). Podlejeme pol VRIACEHO litrom vývaru, zakryjeme a na 200 stupňoch dusíme v zatvorenej rúre tých 80-90 minút. Dobrá je studená a aj teplá.

Poznámky k receptu

Recept na klobáskovú zmes nájdete tu: https://www.sefkuchari.sk/recept-1100-Udena-domaca-klobasa.html