-
Do misy dáme pomleté jahňacie mäso, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, rímsku rascu, posekanú feferonku,sladkú mletú červenú údenú papriku, premiešame, pridáme prelisovaný cesnak, posekanú petržlenovú vňať a posekanú pažítku.
-
Zmes poriadne premiešame, odložíme odpočívať do chladničky na 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute, tesne pred oprážaním z tejto hmoty vytvarujeme guľky o priemere asi 5 cm vlhkými rukami.
-
Kým mäsko odpočíva v chladničke, uvaríme paradajkovú omáčku s cuketou, na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu, cesnak, kolieska cukety, pridáme paradajkovú šťavu, kryštálový cukor na vyrovnanie chuti, zelenú papriku pokrájanú na malé kocky, celé nové a celé čierne korenie, bobkové listy, podlejeme horúcim vývarom z jahňacích kostí, vždy malým množstvom, dusíme prikryté pokrievkou na strednom plameni asi 30 minút, kým omáčka pekne zhustne.
-
V rozohriatom oleji opražíme guľky z každej strany za občasného otáčania, hotové guľky vyberieme na tanier, necháme ich odsať na papierovej kuchynskej utierke z prebytočného tuku.
-
Kým sa opražia všetky mäsové guľky, uvaríme spagetti vo vriacej osolenej vode na al dente - asi 6 - 7 minút, scedíme ich necháme odkvapkať z vody na cedníku, dáme do misy, premiešame s olivovým olejom, aby sa nezlepili.