Go Back
Vytlačiť

Kuracia pečeň na smotane s haluškami

Kuracia pečeň obsahuje veľa železa, kyseliny listovej a zinku, takže je vhodná najmä pre ľudí, ktorí jedia málo mäsa. Tieto živiny totiž pomáhajú pri tvorbe červených krviniek.

Ingrediencie

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 dl vývaru
  • 100 ml kyslá smotany + 100ml vody
  • 1 kopcovitá PL hladkej múky
  • 1/2 čl soli
  • 1 cibuľa stredne veľká
  • 2 PL masti alebo masla

Inštrukcie

  1. Na masti (masle) speníme cibuľku. Keď máte viac času, nechajte ju zatiahnuť až do žltohneda - pustí viacej chuti. Pridáme nakrájanú kuraciu pečeň, trošku ju tiež orestujeme a podlejeme vývarom len tak, aby bola tesne zakrytá. Podusíme tak 10 minút - viac netreba.
  2. Smotanu zmiešame s vodou, pridáme soľ, múku, dôkladne vymiešame a touto zátrepkou zahustíme pečeň. Necháme zovrieť a odstavíme.

Poznámky k receptu

PODÁVAME S HALUŠKAMI z HRUBEJ MÚKY. Keby ste nevedeli, ako na halušky, tak na 750g hrubej múky pridajte 550ml studenej vody a štipku soli. Vypracujte vláčne cesto (NIE, NETREBA VAJÍČKO) a pomocou prípravku na to určeného nahádžte do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na vrch, treba ich vybrať, nechať odkvapkať, šup do cedítka a preliať studenou vodou. Nedávajte olej, lebo olej zabráni tomu, aby halušky na seba pobrali tú smotanovú omáčku.