Táto polievka je jedným z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne. Je známou nielen medzi Židmi, ale na celom svete, avšak mnohí ani len netušia, že ide o skvost práve židovskej kuchyne. Je vynikajúca aj pre deti, zoslabnutých a chorých, pre jej ozdravujúci účinok je nazývaná tiež ako židovský penicilín. V jej príprave sú aj malé odlišnosti, ktoré sú podmienené regionom a komunitou, kde sa varí. Týmto dakujem židovskému šéfkuchárovi, ktorý ma ju naučil variť svojou technologiou. Len on dokáže uvariť taký číry vývar. Možno mnohí z Vás si povedia, že túto polievku varia doma už celé generácie aj u nich doma, u nás doma tomu bolo tiež tak a myslela som si veľmi dlho, že je to náš rodinný recept, nie je to však pravda, túto úžasnú polievku varili kedysi len Židia, my sme sa ju od nich len naučili a prevzali od nich.