Go Back
Vytlačiť

BEZLEPKOVÉ rožky

BEZLEPKOVÉ rožky

Ingrediencie

  • 500 g múky PROMIX Forte
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1/2 kocky droždia
  • štipka kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice oleja.

Inštrukcie

  1. Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások.
  2. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne.
  3. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺž, tak vznikne rožok.
  4. Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť asi 20 minút. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 25 minút 200 °C.