Go Back
Vytlačiť

Dvojfarebná ľahká bábovka

Dvojfarebná ľahká bábovka - nekysnutá

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 120 g oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1/2 bal. prášku do pečiva
  • 1,5 dl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hrozienok
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Inštrukcie

  1. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame a pomaly pridávame olej, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
  2. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkový cukor a hrozienka.
  3. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. 2/3 cesta nalejeme do formy.
  4. Do zbytku cesta vmiešame kakao. Polievkovou lyžicou púšťame tmavé cesto doprostred cesta vo forme, tak aby bolo rovnomerne rozmiestnené po celom kruhu.
  5. Pečieme na miernom ohni takmer 60 minút.