Go Back
Vytlačiť

Sladkokyslý chren s jablkom

K Varenému mäsu je tento recept ideálny

Ingrediencie

  • 250 g chren čerstvý
  • 1 PL cukor krupica
  • 1 KL podravka
  • 1 KL soľ
  • 1 ks citrón
  • 500 g očistené jablká

Inštrukcie

  1. Chren očistíme a na jemno nastrúhame.
  2. Sladkokyslý chren s jabkom
  3. Do misky s nastrúhaným chrenom pridáme soľ, cukor, podravku a zalejeme vriacou vodou. Na zaliatie môžeme použiť aj nemastný vriaci vývar. Prikryjeme pokrievkou.
  4. Jablká rozmixujeme na kašičku. Pridáme k sparenému chrenu so soľou, podravkou a s cukrom.
  5. Dochutíme citrónovou šťavou.
  6. Rozmiešame a naplníme do uzatvárateľných pohárikov.
  7. Necháme trochu odležať aby sa chute lepšie spojili.
  8. Podávame k údenému mäsu, k šunkafliačkom, k veľkonočnej babe a podobne... Uchovávame v chlade.

Poznámky k receptu

Vegetu nemusíte použiť.