Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....
Ingrediencie
1kgcibuľa
1kgpaprika
1kgparadajky
2dlolej
20dkg cukor kryštál
1dlocot
1ks preosiate Deko
2ks paradajkový pretlak 400 ml
1kgfazuľa suchá
Inštrukcie
Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.
Na oleji urestujeme cibuľu
Pridáme papriku a rajčiny. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.
Pridáme uvarenú fazuľu.
Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min