Na sterilizovanie použijeme metódu tzv. SUCHÝ DUNCT. Ďžem privedieme do varu (ešte stále nám vrie) a plníme (1 cm pod okraj) do zohriatych suchých pohárov (zohriať ich môžeme vriacou vodou - tá sa rýchlo odparí). Po naplnení ihneď položíme vrchnák, ale nezatvárame, počkáme tak 20 sekúnd (zatiaľ naplníme druhý pohár (tretí, štvrtý...). Za tých 20 sekúnd sa zohreje vzduch medzi obsahom pohára a vrchnákom a sám sa vytlačí (vzduch). Až teraz zatočíme vrchnák a necháme prikryté pomaly vychladnúť. Vďaka tejto metóde sa zohreje vzduch v pohári a horúci vzduch sa rozpína a teda vytlačí sa sám z pohára. Cukor konzervuje, takže iný konzervant nutný nie je. Okrem toho sme odtiaľ dostali takmer všetok vzduch. Odporúčam plniť ho do max 2 decových pohárov :-)