Tento lekvár je úplne bez konzervantov a éčiek, akýchkoľvek iných prídavných látok a ochutenia či želírovacích pomôcok, lekvár konzervuje samotný cukor, vydrží bez ujmy aj viac ako 2 roky, takýto čistý lekvár určite v obchode kúpiť nedostanete, je vlastný domáci a viete, čo do neho dáte a je nepomerne lacnejší ako kúpené v obchode. Drobné rady na záver, varte vždy len menšie dávky vo vyššom hrnci, horúci lekvár totiž rád dosť vystrekuje, zabránite zbytočným nepríjemným popáleninám a znečisteniam okolia, vhodné je používať nerezový riad so sandwichovým dnom, lekvár sa vám nepripáli, má totiž tendenciu pripaľovať sa,k plneniu pohárov používajte lievik so širokým otvorom dole - o priemere asi 5 cm, vyhnete sa tak zababraniu pohárov a okolia lepkavou hmotou, je výhodnejšie používať zaváraninové poháre so závitmi s rovnakými viečkami, je to šikovnejšie ako poháre bez závitov /Omnia/, lebo lekvár je naozaj veľmi horúci a dobré je plniť do menších pohárov, ktoré po otvorení rýchlo spotrebujete. Tento lekvár výborne použijete do zákuskov, k plneniu pečených buchiet, môžete ním natierať palacinky alebo natierať na chlieb, využijete výborne v studenej i teplej kuchyni, v jedlách na sladko i na slano, na marinády na mäso, atd. Vždy pracujte naraz s menšou dávkou marhúľ a potom nemusíte po menších dávkach odoberať do iného širšieho hrnca, v ktorom dokončíte odparovanie a varenie lekváru, postačí Vám len jeden hrniec.