Vytlačiť
Sirup z čiernych ríbezlí
Čierne ríbezle sú veľmi výdatným zdrojom železa, močopudné, potopudné, pôsobia proti hnačke a sú plné antioxidantov
-
1
kg
čiernych ríbezlí
-
1,5
l
vody
-
30
g
kyseliny citrónovej
-
1
kg
cukru
-
konzervačná látka - nemusíme ju pridávať ak sirup nechceme dlho skladovať
-
Ovocie zalejeme vodou a pridáme kyselinu citrónovú.
-
Celé to necháme na chladnom mieste odstáť zhruba 48 hodín. Po 2 dňoch nálev scedíme.
-
Na 1 liter polo-sirupu pridáme asi 1 kilogram cukru.
-
Po rozpustení pridáme konzervačnú látku, túto však pridávať nemusíme.
-
Sirup potom opatrne prelejeme do fliaš. Skladujeme ho na chladnom tmavom mieste.
Takto pripravený sirup je vhodný do jogurtov, zákuskov alebo na pitie zmiešaný s vodou.