Go Back
Vytlačiť

Sirup z čiernych ríbezlí

Čierne ríbezle sú veľmi výdatným zdrojom železa, močopudné, potopudné, pôsobia proti hnačke a sú plné antioxidantov

Ingrediencie

  • 1 kg čiernych ríbezlí
  • 1,5 l vody
  • 30 g kyseliny citrónovej
  • 1 kg cukru
  • konzervačná látka - nemusíme ju pridávať ak sirup nechceme dlho skladovať

Inštrukcie

  1. Ovocie zalejeme vodou a pridáme kyselinu citrónovú.
  2. Celé to necháme na chladnom mieste odstáť zhruba 48 hodín. Po 2 dňoch nálev scedíme.
  3. Na 1 liter polo-sirupu pridáme asi 1 kilogram cukru.
  4. Po rozpustení pridáme konzervačnú látku, túto však pridávať nemusíme.
  5. Sirup potom opatrne prelejeme do fliaš. Skladujeme ho na chladnom tmavom mieste.

Poznámky k receptu

Takto pripravený sirup je vhodný do jogurtov, zákuskov alebo na pitie zmiešaný s vodou.