Vytlačiť
Bazový sirup
Magická liečivá rastlina s výrazne aromatickou kvetinovou vôňou a mierne citrónovou chuťou.Svoje využitie má v bylinkárstve i v kuchyni.
-
30
g
čerstvo rozkvitnutej bazy
-
60
g
kyseliny citrónovej
-
3
kg
kryśtálového cukru
-
3
litre vody
-
1
citrón.
-
Dva litre vody so 60g kyseliny citrónovej zvaríme a necháme vychladnúť.
-
Do vychladnutej vody dáme umyté kvety bazy zbavenej hrubých stopiek.
-
Pridáme nakrájané kolieska citróna a spolu necháme 24hodín vylúhovať za občasného premiešavania. Po vyluhovaní precedíme cez husté sitko alebo gázu.
-
Do jedného litra vody nasypeme kryštálový cukor,zvaríme a vychladíme.
-
Scedenú šťavu dáme do hrnca, pridáme zvarenú vodu s cukrom a spolu necháme zovrieť.
-
Odstavíme a sirup hneď plníme do sklenených fliaš.