Go Back
Vytlačiť

Vaječný likér

Vaječný likér vanilkový, karamelový, čokoládový alebo taký, čo je bez alkoholu pre Vaše detičky na oslavu

Ingrediencie

  • 5 žĺtkov
  • 5 kopcovitých PL práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 Salko sladené kondenzované mlieko
  • 4-5 dl rumu vodky
  • do čokoládového:
  • - 50 g horkej čokolády
  • - 1 PL kakaa
  • do likéra pre deti:
  • 1 ks kondenzované mlieko nesladené napr. Tatra

Inštrukcie

  1. Vanilkový likér:
  2. Žĺtky s cukrami šľaháme do penista aspoň 15 minút - vytvorí sa skoro biela pena.
  3. Potom postupne prilievame Salko. Miešame ďalších 5 minút, kým to nie je úplne hladké. Na záver za stáleho miešania prilejeme rum (ak by bol rum pre niekoho príliš aromatický, môže použiť vodku).
  4. Ak je príliš husté, pridáme ešte alkohol. Vlejeme do fliaš, necháme deň-dva odstáť a môžeme ponúkať. Vďaka tomu, že obsahuje alkohol, sa vajcia, ktoré obsahuje, nepokazia.
  5. Karamelový likér:
  6. Postup je rovnaký ako pri vanilkovom likéri, len konzervu Salka (neotvorenú) necháme najprv povariť 2 hodiny ponorenú vo vode. Potom necháme vychladnúť a takto skaramelizované mlieko pridáme k vajciam s cukrom.
  7. Čokoládový likér:
  8. Postup je rovnaký ako pri vanilkovom likéri, len okrem Salka pridáme aj roztopenú čokoládu a kakao.
  9. Vaječný likér pre deti:
  10. Žĺtky s cukrami šľaháme NAD PAROU do penista aspoň 15 minút - vytvorí sa skoro biela pena. Potom postupne prilievame Salko. Miešame ďalších 5 minút, kým to nie je úplne hladké. Na záver za stáleho miešania prilejeme Tatra-mlieko. Ak by to bolo príliš husté, pridáme trvanlivé mlieko. Uchovávame v chladničke.