Go Back
Vytlačiť

Medvedí cesnak sa dá uskladniť viacerými spôsobmi, toto je jeden z nich.

Ingrediencie

  • 1 obyčajné 82%-tné maslo riadna hrsť umytého osušeného a nasekaného medvedieho cesnaku. 250g, žiadna Rama, Perla, Veto a ani iné chemicky upravené oleje

Inštrukcie

  1. Medvedí cesnak si umyjeme a papierovými utierkami osušíme. Nakrájame ho PORCELÁNOVÝM nožom, alebo kvalitným oceľovým. Porcelánový je však lepší, lebo nespôsobuje oxidáciu listov.
  2. Maslo rozpustíme v rúre (stačí na 5 minút dať pri teplote 80 stupňov - nech sa riadne rozpustí). Teraz primiešame nakrájaný medvedí cesnak a na 10 minút dáme do chladničky - nech nám trošku stvrdne (maslo s cesnakom). Po 10 minútach dáme na stôl potravinovú fóliu a maslo na ňom rozotrieme do tvaru obdĺžnika rozmerov cca 15*25 cm. Hrúbka bude okolo 5-6 mm. Pomocou fólie zrolujeme do valčeka, dáme na rovnú podložku (doštička na krájanie mäsa a zeleniny) a dáme do chladničky.