Go Back
Vytlačiť

Rýchla paradajková omáčka na pizzu podľa Jamieho Olivera

Túto omáčku na pizzu mám odskúšanú, je rýchla a skutočne výborná.

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 3 konzervované lúpané oválne paradajky aj so šťavou
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzoček čerstvej bazalky
  • morská soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Na rozpálenú panvicu nalejeme 4 lyžice olivového oleja, pridáme plátky cesnaku, ked začne zlatnúť, prihodíme lístky bazalky, konzervované celé paradajky aj so šťavou a vareškou ich rozmačkáme na jemno.
  2. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, ked zmes zovrie, odstavíme z plameňa.
  3. Omáčku prepasírujeme cez husté sito do misy, odstránime cesnak a bazalku a zoškrabneme zvyšok chutnej omáčky vareškou zo sita a pridáme k zmesi v mise.
  4. Omáčku vrátime do panvice, ked zovrie, znížime plameň a necháme asi 5 minút len prebublávať, aby sa skoncentrovali chute, omáčka je hotová, ked dosiahneme správnu roztierateľnú konzistenciu omáčky.
  5. Omáčku môžeme skladovať v čistých pohároch v chladničke asi týždeň, v menších dávkach ju môžeme aj zmraziť, najlepšia je však čerstvo pripravená, je nádherne voňavá, sladká a je rýchlo hotová, vrelo odporúčam vyskúšať.
  6. Z tohoto množstva vyrobíme asi 500 ml veľmi chutnej omáčky, používame ju na pizzu, výborne sa hodí na cestoviny, servírovať môžeme tiež k mäsu a k rybe.