Go Back
Vytlačiť

Mrkvovo - syrovo - bryndzová nátierka

Osvedčený recept na veľmi chutnú a jednoduchú nátierku s bryndzou, strúhanou mrkvou a strúhaným syrom

Ingrediencie

  • 3 kusy veľkej čerstvej mrkve
  • 200 gramov strúhaného tvrdého syra
  • 50 gramov čerstvej bryndze
  • 3 lyžice hustej kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku

Inštrukcie

  1. Čerstvú mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno, tvrdý syr nastrúhame na jemno, pridáme čerstvú bryndzu, prelisovaný cesnak a hustú kyslú smotanu, aby sa nátierka dala dobre rozotierať.Nesolíme a ničím nekoreníme. Všetko spolu dôkladne vymiešame, dáme asi na 1 hodinu odpočívať do chladničky. Natierame na čerstvý domáci chlieb alebo čerstvo upečené domáce pečivo, posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pokrájanou čerstvou pažítkou. Najlepšie chutí s pohárom čerstvého studeného mlieka alebo s horúcim čajom.